Onderhoud Belgisch hardsteen 
Belgisch hardsteen is zeer goed bestand voor intensief gebruik, zowel binnen als buiten. Belgisch hardsteen is een kalkgesteente dat gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van zeelelie fossielen. Zeelelies zijn zeediertjes met een kalkskelet die veelal op de zeebodem leefde. Het hardsteen is vorstbestendig en kan het gehele jaar buiten staan. Door weer en wind zal hardsteen wel vergrijzen, maar door regelmatig het blad met water en groene zeep te reinigen blijft de kleur behouden. Eventueel kan met ook gekookte lijnolie of hardsteen olie gebruiken om het hardstenen blad weer donker te krijgen.Eventuele vlekken of krasjes in het hardsteen zullen op den duur verdwijnen, ook vetvlekken zullen door de weersinvloeden vrij snel verdwijnen.

Onderhoud graniet 
Granieten tafelbladen zijn zeer goed bestand voor intensief gebruik, zowel binnen als buiten. Graniet is van nature harder dan hardsteen, dit komt doordat graniet is gevormd door het ondergronds stollen van magma. Het graniet is door de hardheid van de steen vorstbestendig en kan het gehele jaar buiten staan. Door regelmatig het blad met water en groene zeep te reinigen blijft de steen mooi vet. 

Onderhoud hardhout
Afhankelijk van de door u gekozen afwerking van onze Lauro Vermelho hardhouten bladen is onderhoud noodzakelijk. Kiest u voor een onbehandeld tafelblad dan kiest u voor het natuurlijk vergrijzen. Het is door de dikte van het tafelblad (4,5 cm) mogelijk jaarlijks de toplaag af te schuren. Indien u voor de TOFF-olie behandeling kiest, dient dit jaarlijks aangebracht te worden om vergrijzing tegen te gaan. 

Vanaf  60,00