De herfst in aantocht, tijd voor onderhoud aan uw tafel!

De donkere maanden komen er weer aan. Na een prachtige zomer met record temperaturen breekt de herfst nu aan. Nu u uw tafel een half jaar niet meer gebruikt is het verstandig de onderhoudsadviezen van Oud Turnhout op te volgen. Om uw hardstenen of granieten tafel optimaal de winter door te laten komen kan u het blad ‘invetten’, dit doet u moet lauw warm water en groene zeep. Laat het water ongeveer 5 tot 10 minuten intrekken, spoel de tafel vervolgens af. Granieten bladen kunt u ook behandelen met Brillo, een olie die uw steen afstotender maakt en de kleur intenser naar boven haalt. 

Is het afdekken van het tafelblad een optie? 
Van belang is om natuurstenen bladen niet af te dekken in de winter, er kunnen temperatuurverschillen ontstaan waardoor kleine haarscheurtjes in uw blad kunnen ontstaan. U kunt er wel voor kiezen om uw hardhouten tuintafel af te dekken met onze speciale afdekhoezen. Nog meer informatie over onderhoud? klik dan hier voor een uitgebreid onderhoudsadvies 

Staat uw tafel onder bomen? 
Indien uw tafel recht onder een boom staat is het van belang om de bladeren van het tafelblad te verwijderen, om eventuele vlekken door zuren te voorkomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *