0486 – 472552   
Turnhoutseweg  11 
 5438 NR  
 GasselMa t/m Vr Op afspraak
Zaterdag 10.00-16.00
Zondag  Op afspraak
    
Retranchement (Sluis)
Platteweg 2  
Vr en Za  Op afspraak
Tel. (+31)6-5394 6885  
           
           


Meestgestelde vragen

Wat is natuursteen?

Natuursteen is een verzamelnaam voor verschillende steensoorten. Natuursteen is een 100% massief, door de natuur gevormd materiaal. Dus geen kunstmatig mengsel. Onder natuursteen vallen steensoorten als graniet, hardsteen, basalt en marmer.

Wat is het verschil tussen graniet en hardsteen?

Hardsteen is een kalksteen. Het gesteente is gedurende zeer lange tijd gevormd onder enorme druk en temperatuurverschillen. Kalksteen is sedimentair gesteente dat is ontstaan door opeenhoping van kalkhoudende stoffelijke overblijfselen van zeeorganismen. In kalksteen worden dan ook regelmatig fossielen van versteende weekdiertjes, schelpen en planten teruggevonden. Graniet is het resultaat van het ondergronds stollen van magma. Door langzame afkoeling op grote diepte, krijgen de mineralen de tijd om kristallen te vormen. Graniet komt in de hele wereld voor in allerlei soorten en kleuren. Graniet is weinig poreus, zeer hard, vorstbestendig, en daardoor voor zowel binnen als buiten erg geschikt.

Wat is kwalitatief beter geschikt als tafelblad? Hardsteen of graniet?

Voor een tuintafel maakt het niet uit of u een hardstenen of granieten tafelblad hebt. Hardsteen vergrijst mooi, terwijl graniet na verloop van tijd matter wordt. Met een kleurverdieper kunt u een tafelblad, als u dat wilt, zelfs na jaren altijd weer mooi op kleur krijgen. Het belangrijkste argument bij het kiezen van een stenen tafel is de uitstraling. Welke tafel vindt u het mooist?

In welke afwerkingen kunnen de natuurstenen tafebladen geleverd worden?

Tafelbladen kunnen in diverse afwerkingen geleverd worden:

  • Gezoet: een mooi en glad geschuurd oppervlak dat zeer geschikt is voor tuintafels;
  • Gevlamd & geborsteld: nadat het blad met hitte behandeld is, wordt deze daarna met een borstel geschuurd. Het blad blijft wel iets van relief behouden. Maar het oppervlak is niet meer ruw. Het geeft een oud effect, men noemt deze bewerking ook weleens Antico.

Standaard hebben wij Hardsteen alleen in de Gezoete uitvoering op voorraad, en alle Granietsoorten in Gezoet of Gevlamd & Geborsteld.

Bezorgt Luxetuintafels.nl ook?

Zeker weten. En dat betekent niet dat we slechts de tafel bij u op de stoep zetten. Wij plaatsen de tafel op de juiste plaats in uw tuin. Onze medewerkers komen altijd met twee personen. Dankzij diverse handige hulpmiddelen komt de tafel perfect op de juiste plaats te staan. Verder bezorgen wij door heel Nederland en België. In Nederland bezorgen wij bij bestellingen voor 65,-

Zijn de tafels op de website ook in het echt te bezichtigen?

Natuurlijk. U kunt alle tafels op uw gemak komen bekijken in de showtuinen en magazijnen in Gassel (bij Nijmegen) in Nederland. Wij hebben dus niet alleen een gebruiksvriendelijke webshop, maar ook een groot magazijn waar alles goed te bekijken is. In tegenstelling tot veel andere webwinkels. Verder is ons bedrijf zes dagen per week voor u geopend!

Kunnen we ook zelf een tafel samenstellen?

Jazeker, tafelbladen en onderstellen kunt u naar eigen wens combineren. U kunt per mail aangeven welk onderstel of tafelblad u wenst, of u bezoekt de showtuin om alle tafels ‘live’ te bekijken, en zo uw keuze te maken.

Zijn de onderstellen ook in een andere kleur leverbaar?

De onderstellen van smeedijzer kunnen we in verschillende kleuren aflakken of poedercoaten. De poedercoat behandeling kost € 125,- extra. Onderstel wordt eerst gescopeerd en daarna gepoedercoat. Nooit meer roest. De metaallak behandeling kost niets extra, echter is er een kans dat er in de loop van tijd roest ontstaat.

Hoe onderhoud ik mijn natuurstenen tafelblad?

Hebt u al een natuurstenen tuintafel van hardsteen of graniet? Dan wilt u deze natuurlijk in topconditie houden. Daarom hebben wij een aantal praktische schoonmaaktips voor u op een rijtje gezet.

  • Schoonmaken: maak de tuintafel enkele malen goed schoon met water en groene zeep. Gebruik geen schuurspons; een harde borstel is voldoende. Tip: zet een hardstenen tafel nooit onder bomen of struiken. De bladeren, het stuifmeel en overige neerslag uit bomen zijn vrij lastig van natuurstenen tafelbladen te verwijderen.
  • Granieten tafelblad: als uw tuintafel schoon is, is het verstandig om het granieten tafelblad met een wax of olie te behandelen. In de rubriek onderhoud op Luxetuintafels.nl vindt u een compleet assortiment van deze producten.
  • Brillo Wax op een granieten blad: als u Brillo Wax gebruikt, komt er weer een mooie glans op het blad.
  • Hardstenen tuintafels: bij hardstenen tafels adviseren wij om niets op het blad aan te brengen. Vaak komt dit wat vlekkerig over. Als u toch een beschermlaag wilt aanbrengen, is een kleurverdieper van Lithofin geschikt. Feit is wel dat u producten als Lithofin bij hardstenen tafelbladen meer dan eens moet aanbrengen.

Waar ligt Gassel ?

Het mooie dorpje Gassel ligt aan de Maas in Nederland, net onder Nijmegen, tussen Grave en Cuijk. Vanaf Utrecht is het een uurtje rijden.